Hopp til innhold
Alt img

Frequently Asked Questions

Hvis det er noe du lurer på som ikke er besvart her kan du kontakte oss for mer informasjon

HAR JEG VIRUSET NÅ?

PCR-test er en test på om du har koronavirus nå. Testen er en prøve fra hals og nese som sendes til laboratorium for analyse. Vi har svaret som regel innen 1-3 dager, og da gi vi deg beskjed. Ha på deg munnbind når du kommer!

HAR JEG HATT KORONAVIRUS TIDLIGERE?

Antistofftest er en prøve som viser om du har hatt koronasykdom tidligere, eller ikke. Et par uker etter koronainfeksjon kan man måle kroppens egne immunstoffer mot viruset (antistoffer) i blodet. Vi må derfor ta en blodprøve som vi kan analysere med hurtigtest eller sende til sykehus.

JEG VIL AT LEGEN SKAL KOMME HJEM TIL MEG Å TA EN KORONATEST.

Lege fra LEGE1 kommer gjerne hjem til deg, uansett årsak. Vi bruker alltid hansker og munnbind ved pasientkontakt. Det beskytter både oss selv og pasienten. Er det mistanke om koronasmitte, så beskytter vi oss ekstra. Vær derfor ikke redd for å be om hjemmebesøk!

JEG SKAL UT OG REISE OG TRENGER ATTEST.

Flere land krever attestasjon på at du er smittefri, før du slipper inn i landet. Ulike land har ulike bestemmelser. Sjekk nøye hvilke bestemmelser som gjelder for ditt reisemål, og ring oss om du har spørsmål. Noen land nøyer seg med elektronisk dokumentasjon på mail, andre krever papir og stempel. Vi hjelper deg med begge deler.

Lege1

+47 930 96 116

norsk (bokmål)